Styrelse och ledning

Optronic har sedan starten varit ett ägarlett företag och är det även i dag. Den nuvarande ägargruppen är väl representerad i styrelsen, bland annat genom fyra personer som är verksamma i företaget.

Pähr Lövgren

Pähr Lövgren

Ordförande

Pähr är majoritetsägare och grundare av Optronic. Tillsammans med sina bröder driver Pähr en tillväxtorienterad företagsgrupp med en omsättning som överstiger 1.5 miljarder kronor. Andra företag i koncernen är bland annat Fastec AB och Valutec AB.
Joacim Lindström

Joacim Lindström

Ledamot

Joacim Lindström är idag ekonomichef och vice vd på Optronic där han arbetat sedan 2007 i flera olika roller. Han var bland annat vd under perioden 2010-2013 och har bred erfarenhet inom affärsutveckling med inriktning mot tillverkning, konsultverksamhet och ekonomi. I sin roll ansvarar han även för IT och för Optronics kvalitetsarbete. Joacim är delägare i Optronic.

Ulla Burman

Ledamot

Ulla Burman är platschef på Optronic och har jobbat inom företaget sedan 2007. Tidigare erfarenhet innefattar ledande roller inom telekomindustrin och arbete på systerföretaget Fotonic, där hon var produktionschef. Ulla är en av delägarna i Optronic.
Mikael Westergren

Mikael Westergren

Ledamot

Mikael Westergren har arbetat som inköpschef hos Optronic sedan 2013. Tidigare har han bland annat arbetat med strategiska inköp med fokus på optik hos Micronic Mydata. Mikael är också delägare hos Optronic.
Ulrik Stenbacka

Ulrik Stenbacka

Ledamot

Ulrik Stenbacka är vd hos Optronic sedan 2016. Han har arbetat hos Optronic sedan 2005 och har omfattande erfarenhet av produktutveckling och produktion. Tidigare har han bland annat arbetat hos industrikoncernen Ursviken och DeLaval. Ulrik är delägare i Optronic.

Mariana Stööph

Ledamot

Mariana Stööph är operativ produktionsledare inom kretskortstillverkningen och arbetstagarnas representant i styrelsen. Mariana har arbetat hos Optronic sen 2004 och har omfattande erfarenhet inom bland annat handlödning och ytmontering.

Ledningsgrupp

I vår ledningsgrupp ingår följande personer:

Ulrik Stenbacka

Vd och Försäljningschef

Joacim Lindström

Ekonomichef och vice vd

Ulla Burman

Platschef

Mikael Westergren

Inköpschef och tf. vd

Samuel Westermark

Produktionschef kretskort

Nicklas Gustafsson

Produktionschef slutmontering

Kontakta oss

Har du några tankar eller frågor? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom kort.