Skip to main content

ImpulseRadar har haft en enorm tillväxt sedan starten 2016. Malåföretaget har gått från 3 till 27 anställda på fem år och mottog i oktober 2021 Dagens Industris pris som Årets Gasell i Västerbotten.
– Det har gått långt över förväntan och det ser ut att fortsätta uppåt flera år framöver, säger Kenneth Jakobsson, medgrundare till ImpulseRadar.

Under våra vägar finns ofta kablar, vattenrör eller fundament som entreprenörer måste ta hänsyn till, och ImpulseRadars markradarutrustning kartlägger den nergrävda infrastrukturen genom att skicka ner impulser av radiovågor i marken.
Företagets flaggskepp Raptor har tagit marknaden med storm och är en anledning till framgångarna. Produkten är utrustad med flera antenner, vilket ger användaren en 3D-bild av den nergrävda infrastrukturen. Raptor fästs på ett fordon och kan sedan användas i upp emot 130 km/h.
– När vi introducerade Raptor kunde den användas i fem gånger så höga hastigheter som konkurrenternas motsvarande produkter och ändå ge lika bra bilder, ibland bättre. Att kunna följa trafikrytmen på allt från små vägar till motorvägar är en stor fördel. På så sätt slipper kunderna spärra av vägar, säger Kenneth.

I stort sett all ImpulseRadars försäljning går på export. Tillverkningen sker i Malå och företaget har idag även kontor i Umeå samt i Charleston, USA, och i Kuala Lumpur, Malaysia.
– Vi får fler och fler kunder i Europa och har börjat starkt i Asien. Vi etablerade oss i USA 2019 och den marknaden växer snabbast just nu. En stor anledning till framgångarna är att vi kan branschen och har en stark bredd av erfarenheter när det gäller allt från sälj och utveckling till produktion och teknisk support, säger Kenneth.
ImpulseRadar hade en omsättning på närmare 50 miljoner kronor 2020, vilket innebär en tillväxt på hela 658 procent mellan 2017 och 2020. Denna fantastiska resa har nu lett till att företaget förärats Gasellstatyetten 2021, som betyder att de är det snabbast växande bolaget i hela Västerbotten.
– Det känns stort, men vi gottar oss inte åt det utan jobbar vidare för att ta hem priset även nästa år, säger Kenneth.

Optronic har levererat kretskorten till ImpulseRadars högteknologiska produkter sedan starten 2016.
– Vi jobbar enbart med den senaste tekniken och Optronic levererar alltid produkter med hög kvalitet och på utsatt tid. De är stora, professionella och ett tryggt val av leverantör, säger Kenneth.
Robert Jonsson, Key Account Manager på Optronic, gläds åt ImpulseRadars framgångar.
– Deras utveckling har gått spikrakt uppåt, vilket är jätteroligt. Det är en skön känsla att få samarbeta med en så proffsig aktör i regionen och vi vill fortsätta vara en stabil och pålitlig partner på deras resa framåt, säger Robert.

Author Optronic

More posts by Optronic