Skip to main content

Mellan den 12–14 september träffas industri och akademi inom optik och fotonik på Northern Optics & Photonics i Lund för att diskutera utveckling, framsteg och framtid.
Optronic är som vanligt på plats.
– Det är värdefullt att Optronic varit engagerade så länge och bidragit med sin specialistkunskap, säger arrangören Lennart BM Svensson.

Mässan Northern Optics & Photonics hålls vart tredje år på olika platser runt om i Norden och Baltikum. Nu har turen kommit till Lund.
Det är ett utmärkt tillfälle för engagerade forskare inom den akademiska världen att träffa och samverka med den pådrivande industrisektorn.
– Mässan är viktig både för att knyta nya kontakter och att visa upp vårt erbjudande. Dessutom har vi alltid stor nytta av att ta del av intressanta seminarier och det senaste inom forskningen, säger Robert Jonsson, marknadschef på Optronic.

Lennart BM Svensson framhåller att fotonikbranschen går för full fart och efterfrågan har ökat i takt med att tekniken utvecklats genom åren – det finns i dag en bredd av produkter som inte funnits tidigare och där menar han att Optronic har en viktig roll på marknaden.

Optronic har en efterfrågad spetskunskap inom optiksystem som jag själv nyttjat genom åren, samtidigt erbjuder man tillverkning på hemmaplan i Sverige vilket är oerhört värdefullt. Det är många mindre företag som kunnat starta upp och bygga sina prototyper hos Optronic, säger Lennart.

Bland konferensens inledningstalare hörs bland annat professor Sune Svanberg, som bland annat utvecklat laserverksamheten vid Lunds universitet och suttit i Nobelkommittén för fysik. Han kommer att inrikta sin föreläsning på spektroskopi.
Utöver föreläsningarna får alla utställare chansen att hålla ett pitchtalk på några minuter innan mässan drar igång vilket varit uppskattat. Det hålls även ett matchmaking-event mellan utställare och studenter.
– Många företag skickar HR-personal för att hitta rätt bland studenterna samtidigt som studenterna får bra insyn i vad det är för företag. Det är inte lätt att hitta personal i dag och det är en rejäl dragkamp, säger Lennart.

Author Optronic

More posts by Optronic